The Soul Jacket

Molts anys i alguns canvis de formació s'han succeït des que sis músics a mig camí entre Vigo y Nigrán (Pontevedrra) es van ajuntar en un soterrani allà per juliol de 2004 per tocar cançons inspirades pel so del Rock & ROll americà i britànic de principis dels 70.

Actualment la banda la forma: Jorge Mizer i Guillermo Gagliardi a les guitarres, Jann Zerega al baix Fender, Xabier Vieitez al teclat, Mauro Comesaña a la bateria i Toño López a la veu principal. Va ser precisament el to purament de Soul i afroamericà de la veu de Toño -sumat a la aclaparadora presencia escènica plea de classe però en certa manera salvatge- el que els va portar a batejar-se com The Soul Jacket.

Tras diversos anys de gires i àlbums a les esquenes, a 2017 van presentar el seu últim treball 'Volumen III'. Aquest nou àlbum ha estat rodejat de misteri des del mateix instants en que la banda gallega va anunciar insperadament que tornaven a viatjar als Guitartown Recording Studios de Hendrik Röver per donar-li forma. Un misteri que empapa la música de tots i cadascún dels seus once talls, tancats tras una enigmàtica portada sense títol ni referència de cap tipus. La aproximació al blues lisèrgic dels Fleetwood Mac de la era Peter Green, la cadència i el sentit de la melodia dels anys dorats del Laurel Canyol californià, els amplis territoris dels pioners del Country Rock, i la melancolia mística però reconfortant de les Basement Tapes de Bob Dylant & The Band. Tot alló es fon de manera magistral en aquest nou treball discogràfic. Sense dubte el millor i més ambiciós en la carrera d'una banda totalment comprometida amb el seu misatge i la música.


Event Info

5 Oct 2018
00:00h
Parc del Turonet