Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Bar Solidari

Alex “Guitar” García va formar la banda ALGECIRAS BLUES EXPRESS l’any 1984 i va recórrer amb ella gairebé tota la geografia espanyola, tocant tant en blues com en festivals de blues i jazz. La banda va deixar gravats un parell de discos pel segell Cambayá Records: ALGECIRAS BLUES EXPRESS i GARANTÍA D’ORIGEN, aquest últim no publicat.
També va col·laborar amb la CALEDONIA BLUES BAND en els seus inicis, deixant aquesta formació poc temps abans que gravessin el seu àlbum de debut, per poder centrar-se millor en la seva altra banda.
Posteriorment, va ser convidat a participar en la gravació del primer disc de la banda sevillana ENTRE SUELOS, així com a l’últim treball de la banda anglesa SHORT FUSE (Thibodeaux Cafè), fent amb ells part de la gira de presentació del disc.
Més o menys a les hores, munta el BLUSTER CLUB, dedicat especialment al blues i també a altres estils minoritaris. Pel Bluster van passar, en gairebé 11 anys de vida, la majoria de les bandes de blues d’aquest país i d’altres provinents d’Anglaterra, Holanda, Alemanya, França i Estats Units.
Durant aquest període és quan Alex va decidir posar en pràctica una idea que acariciava des d’anys enrere, tocar en solitari.
A continuació, va participar durant tres anys en un interessant projecte cultural consistent en la difusió del blues mitjançant concerts dirigits a menors que va recórrer diferents centres educatius andalusos i que va resultar tot un èxit.
El desembre de 2003, Alex entra en un estudi per gravar el seu primer treball en solitari, Hooked on Blues, comptant amb l’harmonicista sevillà Manuel de Arcos, vell amic seu dels temps d’Algeciras Blues Express.
Ha participat en el CD compilació de RESOFONIC PLAYERS OF EUROPE 2005 amb el tema CIPRESS GROVE, que pertany al seu primer treball en solitari HOOKED ON BLUES, projecte que ha reunit a músics europeus de diferents països, amb un element principal que és que tothom toca guitarres resofòniques i que s’ha publicat a tota Europa a principis de setembre de 2005 i en Estats Units en 2006; és l’únic músic espanyol que figura en aquest projecte.
També ha participat en:
– Semana Internacional del Cine y la Musica de Huelva – Octubre 2004
– Festival Internacional de Blues, Jazz i Gospel de Roses (Girona) – Juliol 2005
– Festival Internacional de Blues d’Antequera (Malaga) – Julio 2005 – Juliol 2005
– Fiesta presentación de la Noche de Blues en Guadarrama (Madrid) – Juny 2005
– Festival Internacional de Blues de Lucena (Cordoba) – Juliol 2006
– Black Music Festival – Salt (Girona) – Març 2006
– Festival Internacional de Blues i altres Especies Picants de Reus (Tarragona) – Juny 2007
– Festival Internacional de Jazz de San Javier X Aniversario – Juliol 2007
– Taller d’Introducció a la Guitarra Slide dins del Festival Internacional de Blues de Lucena (Cordoba) – Septiembre 2007
– Las Noches de Capibola Blues – Barcelona. Desembre 2008

www.alexguitargarcia.com