Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Bar Cal Pintxo

Memphis és la ciutat bressol del rock des que, al 1954, un jove camioner de 19 anys anomenat Elvis Aron Presley enregistrés, al 706 de Union Avenue (o, el que és el mateix, a la mítica Sun Records) el que habitualment es considera el primer disc de rock de la història. Però això no hagués estat possible si, abans, la ciutat no hagués estat també un dels bressols del Blues, i el lloc on es van enregistrar alguns dels primers clàssics del gènere.

Encara avui en dia la ciutat, situada al costat del Mississippi, és un vibrant epicentre musical ple no només de Museus que recorden el seu gloriós passat, si no també de locals musicals i estudis de gravació que, de forma constant, hi porten cada dia a músics de tot el món.

Però Memphis és molt més que una “ciutat sagrada” per als amants del rock i el blues. És, també -per esmentar només dos exemples- un dels escenaris clau en la lluita dels drets civils als EUA així com el lloc on van assassinar a Martin Luther King.

A començaments d’aquest mateix any, un dels membres del Comitè Organitzador del Festival va poder complir, després de quatre dècades, un vell somni: trepitjar els seus carrers i visitar els escenaris de tots aquests fets. L’exposició de fotos que es podrà veure a Cal Pintxo és un resum, comentat, dels records més destacats d’aquest viatge.