Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Al bar El Solidari

Banda formada en 1987 per Julio Lobos a Cerdanyola del Vallès (Bcn) que recrea amb gran passió tant material propi com clàssic del Rythm & Blues, tales com Muddy Waters, Ray Charles, Howling Wolf, Elmore James, Willie Dixos, B.B. King, Chuck Berry, Tom Waits, etc. És una de les bandes en actiu més antiga i amb un dels directes més avassalladors que roda per l’Estat. Durant els norant va ser un grup asidu de la gran majoria de sales del circuit de blues de Barcelona, havent participat també en el 5è Festival de Blues de Cerdanyola (1992). Ja des dels seus inicis es coneguda la seva cèlebre adaptació al blues del tema de Atahualpa Yupangui “Los de ejes de mi carreta” (“Los Ejes Blues”) gravada per primer cop al 1989. El seu lema “vino viejo, blues luchando y poco hecho” és un clar missatge al seu públic.
Al 2000, el IRC es fa fort i a començament del 2009 autoedita el seu primer treball, “Lone Rhino Club”, amb clàssic de R&B que aviat té bones crítiques i acceptació en l’àmbit bluesístic de la ciutat, participant també en el Festival Blues de Cazorla. En 2010 la banda se supera registrant el segon treball “Travi Blues Sessions” gravat íntegrament a la sala La Traviesa de Torredembarra, con Tota, Martín J. Merino, Little Jordi, Jordi Prats, Jordi Blanch i Lluís Vallés com a convidats especials. Després d’oferir grans concerts en una gira per Espanya (Gijón, Valladolid, Gernika, Benicàssim, etc) i en el Festival de Jazz de Terrassa, “El club del rinoceronte solitario” torna a tocar a la sala Jamboree i en el Festival de Blues de Cerdanyola, a més de gires per França, confirmant així el seu gran moment.
En 2011 i en el marc del Black Music Festival, Lone Rhino Club telonea a Eli Paperboy a la sala La Mirona i presenta el seu tercer treball “De Norte a Sur! gravat en Rhino Music Studio, aquest cop amb material propi i amb Dani Pérez, Esther Garrido, Roger Bener, Lucía Lorenzo, Salvador Veciana, Jordi Prats, Jordi Blanch i Lluís Vallés com a convidats especials. Un disc excel·lent que obre el camí creatiu de la banda de la manera més directa, sencera i autèntica.
En 2013 i entre altres concerts, la banda es presenta en el 1er Festival de Blues de Albatàrrec i torna al Festival de Blues de Cerdanyola en la seva 25a edició. Ja en 2014 torna a l’estudi, on grava el seu quart disc, “Mentes Abiertas” amb la participació de Paula Domínguez i Ander López com a convidats i amb composicions pròpies que porten a la banda a la seva plena maduresa i eclecticitat estilística.
Al 2015 i un cop esgotat el disc «De Norte a Sur» Robert Gómez remescla, remasteritza i perfecciona aquest treball a Julio Lobos per una nova tirada, afegint «Bonus Tracks» i gravats adicionals.
Al 2017 la banda celebra el su 30 aniversari amb 2 concerts que es gravant per la edició de un doble disc en directe.
Al llarg de 3 décadas, els seus components han col·laborat o compartit escenari amb artistes de la talla de B.B King, Carey Bell Blues Band, Jimmy Page, Michele Mc Cain, Slam Allen, Leburn Maddox, Carl Wyatt, entre altres.